پسته ومغز پسته دسته اول رفسنجان همراه با بسته بندی با کیفیت ترین پسته ایران رفسنجان انواع پسته و مغز پسته صادرات

۹ مطلب در دی ۱۳۹۷ ثبت شده است

انواع پسته

سلام در چند روز آینده میخایم در مورد انواع پسته توضیح بدیم 

با ما همراه باشید تا کلی اطلاعات درباره این آجیل دوست داشتنی بگیم هر ایرانی باید بتواند پسته خوب را از بد تشخیص بده ما اینجاییم که این اطلاعات را به اشتراک بگذاریم

از اینکه ما را همراهی میکنید ممنون

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

اونس پسته چیست؟

پستیـــــــــــــــــــــلا

حتماً شما نیز به این مسئله توجه کرده اید که برخی از پسته ها از نظر اندازه نسبت به برخی دیگر اندازه کوچکتر یا بزرگتری دارند. گاهی اوقات حتی دو نمونه پسته با نوع یکسان (مثلاً اکبری یا کله قوچی یا ...) نیز اندازه دانه های متفاوتی دارند. مطمئناً این کوچکی یا بزرگی اندازه دانه ها در قیمت پسته نیز تأثیرگذار است و مشخضاً هرچه اندازه دانه ها بزرگتر باشد، پسته مرغوبیت بیشتری داشته و قیمت آن نیز می تواند بالاتر باشد. لذا این سؤال پیش می آید که آیا معیاری دقیق و کمی برای اندازه گیری این کوچکی یا بزرگی سایز پسته ها وجود دارد؟ پاسخ این سوال همان «اونس پسته» است. در ادامه به توضیح چگونگی اندازه گیری اونس یک نمونه پسته می پردازیم.

برای توضیح راحت تر موضوع یک مثال می زنیم. تصور کنید شما به میوه فروشی رفته و میخواهید «گوجه سبز» و «هلو» بخرید. برای هر کدام یک کیسه پلاستیکی بر می دارید. اگر بخواهید در کیسه اول «دو کیلوگرم گوجه سبز» بریزید، حدس می زنید «چند عدد گوجه سبز» می شود؟ 50 عدد؟ 100 عدد؟ 200 عدد؟! بیایید با توجه به سایز گوجه سبزها فرض کنیم دو کیلوگرم گوجه سبز به اندازه 100 عدد بشود. حال اگر بخواهید در کیسه دوم به همان اندازه یعنی «دو کیلوگرم هلو» بردارید، به نظر شما «چند عدد هلو» می شود؟ 5 عدد؟ 10 عدد؟ 20 عدد؟! اینجا هم فرض می کنیم با توجه به سایز هلوها، دوکیلوگرم هلو تقریباً به اندازه 20 عدد بشود. مشخص است با توجه به اینکه سایز هر دانه گوجه سبز نسبت به هلو کوچکتر است، تعداد شمارشی یک وزن مشخص از گوجه سبز (مثلا دو کیلوگرم گوجه سبز) نسبت به هلو (دو کیلوگرم هلو) بیشتر است.

حال همین مثال را می توانیم برای پسته با دانه های کوچک (گوجه سبز!) و پسته با دانه های بزرگ (هلو!) تعمیم دهیم! برای پسته به عنوان قرارداد (به جای دو کیلوگرم ذکر شده در مثال فوق) وزن 142 گرم را ملاک قرار می دهیم. یعنی ابتدا یک نمونه 142 گرمی از پسته مورد نظر را جدا می کنیم. در قدیم که از ترازوی های دو کفه ای استفاده می شد؛ در یک کفه ترازو یک سنگ ترازوی مخصوص (معروف به سنگ اونس پسته) به وزن 142 گرم قرار داده و در کفه دیگر ترازو آنقدر پسته می ریختند تا وزن دو کفه با یکدیگر برابر شود.

پس از برداشتن یک نمونه 142 گرمی، آن را به دسته های 5تایی پسته تقسیم کرده و شروع به شمارش می کنیم. تعداد دسته های 5تایی موجود در نمونه 142 گرمی پسته، همان عدد اونس پسته می باشد. لذا هرچه سایز دانه های پسته درشت تر و پسته مرغوب تر باشد، عدد اونس پسته پایین تر خواهد بود.

لازم به ذکر است از آنجایی که عدد اونس پسته بر اساس نوع نمونه گیری می تواند اندکی تغییر کند،معمولاً عددهای اونس پسته را در یک بازه بین عددهای زوج متوالی اعلام می کنند.

به عنوان مثال، ما یک نمونه 142 گرمی از نوع پسته فندقی  را برداشته و آن را به دسته های 5تایی تقسیم کرده ایم.

این محموله حاوی پسته فندقی بوداده می باشد. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، عدد اونس این پسته بین 26 تا 28 دانه می باشد. از آنجایی که عدد معمول برای پسته فندقی بین 28 تا 36 دانه می باشد، اونس 26-28 برای این نمونه پسته نشانگر مرغوبیت بسیار بالای این محصول می باشد.

به عنوان مثالی دیگر، عدد اونس یک نمونه پسته را (پسته اکبری خام) محاسبه کرده و با نمونه مذکور (پسته فندقی بوداده) مقایسه می کنیم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، پس از تقسیم نمونه 142 گرمی از پسته اکبری به دسته های 5تایی، عدد اونس پسته مذکور بین 20 تا 22 می باشد

همانطور که توضیح داده شده است، سایز دانه پسته فندقی نسبت به سایز دانه پسته اکبری کوچکتر بوده؛ لذا همانطور که در تصویر زیر نیز مشاهده می کنید عدد اونس پسته فندقی (سمت چپ تصویر) نسبت به عدد اونس پسته اکبری (سمت راست تصویر) بیشتر است.


۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

انس پسته یا اونس پسته چیست ؟

انس پسته یا اونس پسته چیست ؟

***********************

انس پسته معیاری برای سنجش درشتی و کیفیت پسته می باشد که هر چه مقدار آن کمتر باشد یعنی دانه های پستهدرشت تر و از کیفیت بهتری برخوردار می باشند.البته این معیار فقط برای سنجش پسته در بین پسته های یک نوع می باشد زیرا انواع مختلف پسته خود از لحاظ درشتی و کیفیت متفاوت می باشند.


اطلاعات بیشتر در روزهای آینده... با ما همراه باشید


اینستاگرام پستیلا  کلیک کنید
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

فواید مصرف روزانه پسته که از آن‌ها بی خبرید!

پسته یکی از مغزهای خوراکی با بیشترین میزان فیبر و چربی ها است و همچنین سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها و اسیدهای چرب ضروری است.

پسته ادرار آور است

پسته سلامت قلبی عروقی را بهبود می بخشد

کاهش فشار خون بالا

کاهش کلسترول

مراقبت از عضلات قلب

پیشگیری از آترواسکلروز

پسته در سیستم عصبی تعادل ایجاد می کند

پسته آنتی اکسیدان است

این مغز خوراکی از سطوح آنتی اکسیدان های زیاد مانند ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و رزوراترول برخوردار است. این مواد مغذی از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد هم در سطح سلولی و هم بیرونی محافظت می کنند. این شرایط به پیشگیری از پیری زودرس کمک می کند.

پسته به کاهش وزن کمک می کند

پسته دارای خواص ضد دیابت است

پسته حاوی بتاکاروتن ها، پروسیانیدین ها و فیبر است و بر همین اساس یکی از بهترین مغزهای خوراکی برای پیشگیری از دیابت نوع 2 شناخته می شود.

مصرف منظم پسته سطوح قند خون را کاهش می دهد و مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد.

پسته بینایی را تقویت می کند

پسته ملین است

پسته سرشار از فیبر است که این ماده مغذی عملکرد روده را تنظیم و بهبود می بخشد. بر همین اساس، و در ترکیب با یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات، شما می توانید بر مشکل یبوست غلبه کنید.

پسته میل جنسی را تقویت می کند

پسته ابرماده غذایی است که می تواند شرایط زندگی جنسی شما را نیز بهبود ببخشد. به لطف محتوای چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها و استرول ها، پسته می تواند میل جنسی را افزایش داده و عملکرد اندام های جنسی را تقویت کند.

پسته ضد سرطان است

پسته از مشکلات انحطاط عصبی پیشگیری می کند

مصرف پسته روشی طبیعی و خوشمزه برای پیشگیری از بیماری های انحطاط عصبی، مانند پارکینسون و آلزایمر است. رزوراترول، آنتی اکسیدان قدرتمند موجود در پسته نقش کلیدی را در این زمینه ایفا می کند.

پسته از کم خونی پیشگیری می کند


پستــــــــــیلا

www.Pestila.ir

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

آیا پسته چاق کننده است ؟

پسته چاق


پسته نیازی به معرفی ندارد. یکی از مغزهای خوشمزه و مقوی که در همه ایام سال مصرف می شود همین پسته است. پسته به صورت میان وعده و تنقل سالم و طبیعی یکی از خوراکی های محبوب در بین همه سنین است. پسته یکی از مغزهای بسیار مقوی و مغذی است که مواد معدنی و […]

ادامه مطلب...

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

سال نو میلادی مبارک


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

ویژگی‌­های ارقام معروف پسته در دیگر کشورها

رقم “Ashouri” معروف به “Red Aleppo”: رنگ پوست سبز، میوه کشیده با اندازه متوسط، دارای پوست خارجی (hull) قهوه‌­ای روشن با نقطه‌های سیاه، کیفیت خوب، تحت کشت و کار در سوریه.


رقم “Uzun”: اندازه میوه متوسط، کشیده و پوست صاف، تحت کشت و کار در ترکیه.

رقم “Kirmizi”: اندازه میوه متوسط، رنگ پوست قرمز. این رقم همراه با رقم “Uzun” جزء معروفترین ارقام ترکیه هستند.

رقم “Kouchka”: میوه ضخیم، رنگ پوست سفید کرمی و کیفیت میوه خوب.

رقم “Mateur”: میوه کشیده، اندازه متوسط، رنگ پوست زرد مایل به سبز، کیفیت میوه خوب، از تونس انتخاب شد و در اسپانیا نتایج خوبی نشان داد.            

رقم “Larnaka”: اندازه میوه متوسط، نسبت به “Mateur” میوه حالت کشیدگی کمتری دارد. منشا آن قبرس است. کشت و کار این رقم در یونان و اسپانیا نتایج خوبی نشان داده است.

رقم “Aegina”: اندازه میوه متوسط، کشیده و شبیه به “Mateur”. از یونان منشا گرفته و نتایج خوبی در اسپانیا نشان داد.

رقم “Bianca” یا مترادف آن “Napoletana”: اندازه میوه کوچک تا متوسط، شکل میوه کشیده، رنگ میوه سبز تیره، که به‌طور وسیع در ایتالیا مورد کشت و کار قرار می‌­گیرد.

رقم “Sirora”: دارای رنگ پوست قرمز، از به‌­نژادی رقم “Red Aleppo” به دست آمده و دارای مغز میوه به رنگ سبز، کیفیت خوب و عملکرد بالا بوده و در استرالیا تحت کشت و کار قرار دارد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

معروفترین انواع پسته در دیگر کشورها

مهمترین ارقام مورد کشت در سوریه: “Ashouri”، “Red Oleimy”، “White Batouri”.


ترکیه: “Uzun”، “Kirmizi”، “Halebi”، “Abiad miwahi”، “The Jalale”، “Aintaby” و “Ayimi”.

ترکستان (منطقه‌ای از آسیای میانه): “Kouchka”، “Akart-Tachecme” و “Chor-Tchechime”

یونان: “Larnaca”، “Aegina” و “Pontikis”.

اسپانیا: “Kerman”، “Aegina”، “Mateur” و “Larnaca”.

ایتالیا: “Bianca” یا مترادف آن “Napoletana”.

استرالیا: “Sirora”.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا

خواص پسته


پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
ادامه مطلب...
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
پستیلا